DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt
DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt
DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt

Alarmsysteem

Dit valt uiteen in een aantal alarmsystemen die te koop zijn. Verzekeraars schrijven een alarmsysteem niet snel voor als verplicht maar het is handig in de voorwaarden na te kijken of dat op uw polis ook niet van toepassing is toevallig en uw verzekeraar wel die verplichting heeft in bepaalde gevallen. Wij kunnen dat ook voor u doen, neem dan contact met ons op.

Veel van de alarmsystemen hebben naast de melding van een mogelijke inbraak ook nog andere opties die in schakelbaar zijn. Waarom mogelijke inbraak, de alarm systemen zijn geënt op beweging en dat kan ook iets anders zijn bv hevige golfslag. Geavanceerde systemen kunnen na ontvangst van het sms bericht door de eigenaar omgezet worden naar geluid. Hier kan de in deze systemen gespecialiseerde dealer u meer over vertellen.

Stil alarm

Zoals het al zegt, dit alarmsysteem geeft geen geluidsignaal, het genereert een sms naar de in het alarmsysteem geprogrammeerde telefoonnummer. Verdere actie dient dus door de ontvanger van de sms te worden uitgevoerd zoals aangifte bij de politie. Hierbij dient wel te worden nagedacht over het feit dat de boot veelal niet dicht bij huis ligt en er wel volgens de politie moet worden geconstateerd dat het werkelijk om een diefstal/inbraak gaat, dus controle terplekke.

Geluidsalarm

Wat is het effect van een geluid bij een alarmsysteem? Raadpleeg allereerst het jachthaven regelement of een geluidsalarm in de haven is toegestaan. Er zijn jachthavens die dergelijke systemen niet toestaan omdat het teveel overlast veroorzaakt voor overige bootbezitters. Denk hierbij aan het autoalarm waar nagenoeg tegenwoordig bijna niemand meer op reageert. Handig is een geluidsalarm dat zacht klinkt en alleen in de nabijheid van de boot zelf te horen is, dat kan een dief afschrikken. Naast het geluidsalarm kan er ook een sms worden verzonden en daarbij gelden dan dezelfde regels als bij een stil alarm zoals hierboven omschreven.

 

DNA Yachtinsurance +31 (0)10-2909343
Altijd en overal goed geregeld
Regel het met DNA Yachtinsurance.