DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt
DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt
DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt

IN MOEILIJKHEDEN: hoe gaat u om met hulpverlening en kosten ervan?

Als u op het water in de problemen komt, kunt u vaak rekenen op hulp. Assistentie op het water kan soms uitlopen op een dure grap. Met deze tips zorgt u ervoor dat u zelf het roer in handen houdt en niet onnodig afhankelijk wordt van hulpverleners.

Belangrijke aanwijzingen

  • Als u alleen sleephulp nodig heeft, roep dan hulp in via de marifoon. Gebruik pas noodsignalen als de gewenste hulp uitblijft.
  • Bent u vastgelopen op een zandbank? Kijk dan wanneer het weer hoog water wordt, zodat u vanzelf loskomt. Kunt u daarop wachten zonder gevaar voor bemanning en schip, roep dan geen hulp in.
  • Accepteert u een sleep? Maak dan niet vooraf een afspraak over de kostenvergoeding. Doe geen contante betalingen. Verwijs de hulpverlener naar DNA Yachtinsurance onder opgave van het polisnummer van uw cascoverzekering. De experts zullen dan de zaken voor u afhandelen. Geef eventueel het telefoonnummer van DNA Yachtinsurance.
  • Als de hulpverlener u een contract voorhoudt, controleer dan wat u tekent. Alleen als de tijd dat toelaat.
  • Het beste kunt u gebruik maken van eigen materiaal en bemanning.
  • Realiseer u dat het aan boord toelaten van bergers, uitrusting of materiaal kan leiden tot een bergingsclaim.
  • Maak zo mogelijk direct bij aankomst, samen met de hulpverlener, een verslag van het voorval in het bijzijn van de Rijkspolitie te water, de havenmeester of de sluiswachter. Neem in het verslag op hoe lang de hulpverlener bezig is geweest, wat deze gedaan heeft en hoe de weeromstandigheden en weersvooruitzichten waren.

De KNMR

Hulp kan ook verleend worden door de vrijwilligers van de KNMR ( Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij ). Dit werk wordt geheel belangeloos verricht, maar een geldelijke bijdrage wordt zeer zeker op prijs gesteld. De verzekeringsmaatschappijen onderschrijven het belang en het werk van de KNMR.

DNA Yachtinsurance +31 (0)10-2909343
Altijd en overal goed geregeld
Regel het met DNA Yachtinsurance.