DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt
DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt
DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt

Merken en registreren

Merken

Kostbare zaken zoals apparatuur kunt u merken met uw postcode of anders. Dat kan bv met een graveerstift. Hiermee voorkom je niet een mogelijke diefstal maar het terugvinden wordt wellicht wel vereenvoudigd.

Registreren

Dit valt uiteen in een tweetal mogelijkheden.

1.Registratiekaart

Op onze download pagina kunt u deze registratiekaart van het VbV downloaden. Hierop kunt u de belangrijkste kenmerken en gegevens van uw spullen registreren. Bewaar deze kaart thuis en een kopie in de boot. Bij diefstal hebt u in een oogopslag alle gegevens bij de hand voor de aangifte.

2.Kadaster

Met het registreren onder nummer 1 toont niet aan dat het vaartuig daadwerkelijk van u is. Als een dief aangeeft dat hij het pleziervaartuig van u gekocht heeft en dat aannemelijk kan maken dan staat u helaas machteloos. Uw eigendom aantonen kan als u het pleziervaartuig laat registreren bij het kadaster. Meer informatie daarover vindt u op https://www.kadaster.nl/schepen.

Het registreren bij het kadaster gaat via de notaris maar kunt u ook zelf doen. Uw vaartuig staat dan ingeschreven als vastgoed en kunt u er zelfs bij sommige banken een hypotheek op krijgen.

 

DNA Yachtinsurance +31 (0)10-2909343
Altijd en overal goed geregeld
Regel het met DNA Yachtinsurance.