Pleziervaartuigenverzekering

Uw Boot verzekeren

Wat houdt een bootverzekering in?

Iedere boot vraagt zijn eigen aandacht voor verzekering

Gezien de enorme verschillen in boten past niet iedere bootverzekering bij iedere boot. Het zoeken naar de beste dekking met de meest acceptabele premie lijkt soms eenvoudig maar is veelal een moeilijke klus.

DNA Yachtinsurance werkt als onafhankelijk adviseur met nagenoeg alle maatschappijen waarvan een aantal via onze gevolmachtigde Private Insurance Assuradeuren worden ondergebracht. Hierdoor zijn de lijnen korter tussen verzekeraar, DNA en u. Dat geeft voordelen bij bijvoorbeeld het afhandelen van een schade maar ook bij het accepteren voor een bootverzekering.

Welke dekkingen?

Zoals gezegd is niet iedere boot hetzelfde, je ziet in de markt dan ook dat verzekeraars zich soms richten op een specifiek soort vaartuig. Dat zie je dan terug in de dekking die ze bieden of premie en eigen risico. Dit maakt het voor de eigenaar nog lastiger vaak de juiste polis te kiezen die bij zijn boot past. Enkele dekkingsvoorbeelden:

  • Uitgebreid
  • Casco
  • Basis casco
  • Aansprakelijkheid
  • Protection & Indemnity (P&I)

Bedenk dan eveneens dat verschillende maatschappijen verschillende benamingen hebben voor hun dekking en of bv het dekkingsgebied.

Heeft de laagste premie de beste dekking?

Het is beslist niet zo dat de polis met de laagste premie de beste oplossing voor uw boot is maar andersom kan dat ook zo zijn. Verlies hierbij ook het vaargebied wat u voor ogen heeft (ook voor aankomende jaren bv) niet.

Onze bootverzekering specialisten

Mocht dit niet afdoende zijn dan kunt u ons altijd benaderen met uw specifieke vraag hetzij via mail info@dnayachtinsurance.nl hetzij telefonisch +31102909343.

Met onze jarenlange ervaring in het verzekeren van boten kunt u er op vertrouwen dat onze medewerkers altijd voor u klaar staan met het beste advies zodat u er van uit kunt gaan dat u een bij uw boot en specifieke wensen een passende verzekering heeft afgesloten.


DNA Yachtinsurance +31 (0)10-2909343
Altijd en overal goed geregeld
Regel het met DNA Yachtinsurance.