DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt
DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt
DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt

Vaartuig volg systeem

Bij bepaalde objecten wordt een vaartuig volg systeem door verzekeraars geëist. Meestal wordt dat bij acceptatie van een risico ook zo meegedeeld door verzekeraar. Raadpleeg uw voorwaarden of dit ook op uw pleziervaartuig van toepassing is, uiteraard kunnen wij indien gewenst dat voor u doen. Neem hiervoor contact met ons op.

Een redelijke verscheidenheid aan systemen, de ontwikkeling in de watersport van deze systemen is een paar jaar geleden gestart. Grootste probleem dat werd ondervonden is de stroomvoorziening. Daar zijn inmiddels ook weer oplossingen voor gevonden in batterijen die enkele jaren mee gaan. Ook binnen deze vaartuig volg systemen kan er nog gedacht worden aan andere mogelijkheden die ingeschakeld kunnen worden, dat is per vaartuig volg systeem verschillend.

Voordeel volgsysteem t.o.v. alarmsysteem

Het belangrijkste voordeel is dat je bij een alarm via dit vaartuig volg systeem veelal via tablet, telefoon of PC kan kijken of de boot werkelijk van zijn plaats is/gaat en je hem dan kunt volgen. Maar ook hier geldt dat de politie eist dat er daadwerkelijk ter plekke wordt geconstateerd dat er sprake is van diefstal!

Meldkamer

Sommige vaartuig volg systemen kunnen, evenals bij auto’s, worden aangesloten op een meldkamer. Voordeel hiervan is dat de politie de waarneming en aangifte van diefstal van een meldkamer aanneemt als niet vals en dus actie onderneemt. U wordt ook tijdens een verblijf in het buitenland of s-nachts niet aangemaand actie te ondernemen, dat doet de meldkamer.

 

DNA Yachtinsurance +31 (0)10-2909343
Altijd en overal goed geregeld
Regel het met DNA Yachtinsurance.