DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt
DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt
DNA Yachtinsurance
Voor wie service belangrijk vindt

Mechanische beveiliging

Goedgekeurde sloten en kabels/kettingen

De meeste verzekeraars eisen van hun klanten dat ze hun eigendommen zoveel als mogelijk tegen diefstal beschermen, minimaal mechanische beveiliging. Dat kan met mechanische middelen of met elektronische. Op deze pagina beperken wij ons tot het mechanische gedeelte van beveiligen.

Pleziervaartuig en locatie

Er zijn pleziervaartuigen die diefstal gevoeliger zijn dan andere. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sloepen. Vaak lijken deze pleziervaartuigen heel erg op elkaar zodat na het terugvinden na een diefstal identificatie heel moeilijk is. Hierdoor zal de politie ook terughoudend zijn in het opsporen tenzij er een goede registratie is maar dan nog, hoe zou u het vinden als u iedere zondag wordt aangehouden ter controle of de boot niet een gestolen boot is? Ook zijn sommige merken diefstal gevoeliger.

De locatie speelt waar het vaartuig is afgemeerd is uiteraard ook een belangrijk punt om rekening te houden met de mechanische beveiliging. Is mechanische beveiliging afdoende op de plek of moeten er extra diefstal maatregelen worden getroffen? Navraag in de omgeving of bij de politie geeft vaak uitkomst.

Welke mechanische beveiliging

Zorg ervoor dat zowel aan de walkant als aan de bootkant goede mogelijkheden zijn om de mechanische beveiliging aan te leggen. Informeer bij de havenmeester wat wel en niet mag maar zorg er wel voor dat uw pleziervaartuig beveiligd kan worden. Indien er niets mag en de havenmeester verbiedt beveiliging in welke vorm dan ook en om wat voor reden dan ook, overweeg dan een andere haven te kiezen. De kans dat u bij diefstal dan geen uitkering krijgt is altijd aanwezig.

Zorg voor goedgekeurde sloten en kabels of kettingen. Een overzicht van goedgekeurde sloten vindt u hier slotenlijst_boot_03-2015.

 

 

DNA Yachtinsurance +31 (0)10-2909343
Altijd en overal goed geregeld
Regel het met DNA Yachtinsurance.